Raspevani klarinet III

P R E D G O V O R

R. Lazić – V. Peričić: Raspevani klarinet III

Raspevani klarinet III

   Raspevani klarinet je zbirka kompozicija namenjenih učenicima klarineta niže muzičke škole. Podeljena je u četiri sveske, prilagođene učenicima od I do IV razreda. To, međutim, ne znači da se pojedini komadi ne mogu koristiti i za mlađi ili stariji razred.
  Na osnovu svog devetnaestogodišnjeg iskustva u klarinetskoj pedagogiji, autor je shvatio da je potrebno da učenici od najranijeg uzrasta što više nastupaju javno. S obzirom na to da je klarinetska literatura za ovaj uzrast prilično siromašna, to je i bio razlog za nastanak ove zbirke.   
   Kompozitor klarinetske deonice je sam autor, Radivoj Lazić, a klavirskog parta – Vlastimir Peričić, izuzev komada kod kojih je posebno naznačeno ime autora cele kompozicije.

    Autorova namera je da svojim izdanjima: početna škola za klarinet Učim klarinet I-IV, Vežbe skala, zbirke Raspevani klarinet I-IV, Vedri dani u muzičkoj školiMelodične etide s klavirom I-II i Laki klarinetski dueti I-II, kao i transkripcije Veliki majstori za klarinet I-VI – pruži kompletan materijal potreban nastavi klarineta u nižoj muzičkoj školi.                            
     Kao nastavak, za srednju muzičku školu, objavljene su zbirke komada Mladi klarinetski virtuoz I-IV.

Autor

Radivoj Lazić – Vlastimir Peričić

Veseli marš

Duet za klarinet i klavir Veseli marš je komad koji se nalazi u knjizi komada za dva klarineta i klavir autora Radivoja Lazića i Vlastimira Peričića Laki klarinetski dueti broj II.

Izvode Ž. L. – klarinet, klasa profesora Radivoja lazića, Radivoj Lazić – klarinet i Svetlana Pantelić – klavir.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s