Božidar Milošević

PORUKA MLADIM KLARINETISTIMA:
RAZVIJAJTE SE STRUČNO UZ KNJIGE RADIVOJA LAZIĆA!

     Radivoj Lazić je izuzetan umetnik, izuzetan čovek i izuzetan pedagog.

     Da ga nije bilo – trebalo ga je izmisliti!

   Hvala Bogu što postoji ovde (kod nas u Srbiji) da prikaže istorijat jugoslovenskog klarinetizma i da se sve što je prisutno u našoj i stranoj muzičkoj javnosti – vazano za klarinet – sačuva na pravi način za buduće generacije.

Osvrt na Instruktivnu klarinetsku literaturu autora Radivoja Lazića namenjenu đacima, studentima i pedagozima, iznosi naš renomirani umetnik na klarinetu Božidar „Boki“ Milošević.

   Sve ono što Radivoj radi je vrlo plodno, korisni i svrsishodno. Mlade generacije bi bile mnogo siromašnije da se Radivoj nije prihvatio ovog teškog i mučnog posla.

   Poručio bih mladima: čitajte i radite po njegovim knjigama, jer je Radivoj kroz njih sve rekao, da biste rasli i da biste se uspešno razvijali na muzičkom polju.

    Njegove knjige su vrlo pametno, mudro i stručno sročene – što je najvažnije.

    Radivojeva ljubav prema klarinetu je toliko velika i plodonosna, da trebamo biti srećni što ga imamo u svojoj sredini i što se družimo sa njim.

    Želim mu dobro zdravlje, jer bez dobrog zdravlja se ništa ne može raditi, pa ni ovo. Želim mu da dugo traje i da što vise ovkvih stranica napiše o klarinetu i, uopšte, o muzici.

 

     Beograd, 31. 5. 2012. godine

Mr Božidar “Boki” Milošević

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s