Radivoj Lazić

Klarinetista Radivoj Lazic

RADIVOJ LAZIĆ, rođen 1. avgusta 1953. godine u Kikindi (Banat, Vojvodina). U rodnom mestu završava osnovnu školu, dva razreda gimnazije i Nižu muzičku školu „Slobodan Malbaški“ – instrument klarinet. Godine 1971, u Novom Sadu, upisuje Srednju muzičku školu „Isidor Bajić„, u klasi prof. Mihajla Kelblija. Po završetku Srednje muzičke škole, 1974. godine upisuje FMU u Beogradu, u klasi profesora Bruna Bruna, a diplomira 1979. godine u klasi prof. Milenka Stefanovića.

Svoju klarinetsko-pedagošku delatnost otpočinje 1978. godine u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“ (Zemun), gde i danas radi.

Njegovi učenici su osvajali više prvih i specijalnih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

„Savez društava mutičkih i baletskih pedagoga Srboje“ 25. 4. 1996. godine mu dodeljuje Pohvalu za izuzetne pedagoške rezultate u školskoj 1994/95. godini.

U saradnji sa Vlastimirom Peričićem, za klarinet je napisao mnogo kompozicija, od početničkog do visoko-profesionalnog nivoa. Dela Radivoja Lazića izvode se širom sveta.

Klarinetu je posvetio 30-ak knjiga, a objavio je 22.

————————————————————————————————————————-
    Autorova dela su:

1. Učim klarinet I, II, III i IV (početna škola za klarinet)
2. Raspevani klarinet I, II, III i IV (50 lakih originalnih komada uz pratnju klavira)
3. Laki klarinetski dueti I, II (20 dueta iz škole Učim klarinet, uz pratnju klavira)
4. Vežbe skala II, III i IV (korespondira sveskama škole Učim klarinet)
5. Vežbe skala (srednji nivo, AB)
6. Vedri dani u muzičkoj školi (10 originalnih komada uz pratnju klavira, od nižeg do srednjeg nivoa)
7. Melodične etide s klavirom I, II (izbor od 36 etida iz škole Učim klarinet, uz pratnju klavira, za učeničke javne nastupe.)
8. Veliki majstori za klarinet I, II, III, IV, V i VI (transkripcije za klarinet i klavir, 65 poznatih komada iz svetske literature.)
9. Mladi klarinetski virtuoz I, II, III i IV (20 originalnih kompozicija za klarinet i klavir, od srednjeg do profesionalnog nivoa.)
10. Muziciramo sa orkestrom (aranžmani komada iz prethodnih zbirki za klarinet i mali orkestar, niži, srednji i profesionalni nivo.)
11. Romantični koncert u a-mollu

————————————————————————————————————————-


4 odgovora na “Radivoj Lazić

  1. Povratni ping: ANSAMBL DUKAT

  2. Povratni ping: ANSAMBL DUKAT

  3. Povratni ping: ANSAMBL DUKAT

Postavi komentar